Споживання електроенергії зростає через зниження температури: деталі від Укренерго

Споживання електроенергії зростає через зниження температури: деталі від Укренерго

Споживання 21 жовтня, станом на 9:30 зростає. Воно було на 6,3% вищим, ніж попереднього робочого дня - у п’ятницю, 18 жовтня.

Про це повідомляє Укренерго.

Минулого дня, 20 жовтня, добовий максимум споживання був зафіксований увечері. Він був на 10,7% вищим, ніж попередньої неділі - 13 жовтня. 

“Причина такого суттєвого зростання споживання - зниження температури повітря на всій території України та масове використання обігрівачів, зокрема - у вечірні години”, - пояснили в Укренерго.

Зараз українська енергосистема продовжує відновлюватись після дев’яти масованих атак росіян. На енергооб’єктах тривають аварійні та планові ремонти. 

“Будь ласка, користуйтесь потужними електроприладами у період найбільш продуктивної роботи сонячних електростанцій - з 10:00 до 16:00”, - йдеться у повідомленні. 

Наразі імпорт відбуватиметься з Польщі, Румунії, Словаччини, Угорщини, Молдови. Загальним обсягом 6 790 МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до 1 195 МВт.

Крім того, внаслідок бойових дій та з інших причин вранці повністю або частково знеструмлені 585 населених пунктів.

Зокрема, через бойові дії є нові знеструмлення у Донецькій, Харківській, Сумській, Чернігівській областях. Також з технічних причин є знеструмлені споживачі на Київщині.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, погода в Україні протягом найближчих днів буде переважно сухою та теплою. У понеділок, 21 жовтня, по всій території країни очікується невелика хмарність без опадів.

Головне