Понад півтори тисячі населених пунктів знеструмлені внаслідок обстрілів, - "Укренерго"

Понад півтори тисячі населених пунктів знеструмлені внаслідок обстрілів, -

Російські безпілотники у ніч на 3 жовтня, атакували енергооб'єкти в кількох областях України, що призвело до знеструмлення 538 населених пунктів.

Про це повідомляє пресслужба "Укренерго".

Внаслідок обстрілів постраждало обладнання, у частині Харківської та Полтавської областей запроваджені аварійні відключення.

"Вночі російські БпЛА атакували енергооб’єкти у кількох областях. Внаслідок влучань є пошкоджене обладнання і знеструмлені споживачі. Там, де дозволяє безпекова ситуація, вже тривають аварійно-відновлювальні роботи", -йдеться у повідомленні

Також, згідно з повідомленням АТ "Сумиобленерго" відключення діють у Сумах, а також Сумському районі області.

Споживання електроенергії в країні зростає: станом на ранок 3 жовтня його рівень був на 1,5% вищим, ніж попереднього дня, а ввечері 2 жовтня був зафіксований добовий максимум.

Вчора рівень споживання перевищив на 2,2% показники попереднього робочого дня.

Для запобігання перевантаженню мережі громадянам рекомендовано використовувати потужні електроприлади в денні години з 10:00 до 16:00, коли спостерігається найефективніша робота сонячних електростанцій.

Імпорт електроенергії з Польщі, Румунії, Словаччини, Угорщини та Молдови складе 4 498 МВт/год, з максимальною потужністю в окремі години до 1060 МВт.

Нагадаємо, у ніч на 3 жовтня ворог запустив по Україні 105 "шахедів" з території рф та окупованого Криму. Атака тривала з 21:00 2 жовтня до 07:00 3 жовтня. Українські сили ППО збили 78 дронів над 15 областями. Один безпілотник змінив курс на Білорусь, а 23 були втрачені, ймовірно через дію засобів РЕБ.


Як писав "Ми-Україна" раніше, внаслідок нічного обстрілу російських окупантів на Дніпропетровщині пошкоджено промислове підприємство.

Головне