Спонсорує війну рф в Україні: автовиробник Geely опинився у списку спонсорів війни

Спонсорує війну рф в Україні: автовиробник Geely опинився у списку спонсорів війни

В Україні китайську автомобільну компанію Zhejiang Geely Holding Group Co., Ltd внесли у список міжнародних спонсорів війни. Відповідне рішення ухвалило Національне агентство з питань запобігання корупції.

Причиною внесення Geely у список міжнародних спонсорів війни є те, що компанія і надалі сплачує податки до бюджету країни-агресора росії, активно підтримує її економіку і, відповідно, спонсорує агресію проти України. При цьому більшість автовиробників з Європи, Японії та Кореї припинили продажі автомобілів у росії після вторгнення в Україну.

У НАЗК наголосили, що Geely продовжує представляти та продавати нові моделі авто своєї марки в рф. Станом на травень поточного року мережа офіційних дилерів Geely була представлена в 89 російських містах і налічувала 157 дилерських центрів. А продажі автомобілів Geely в рф за перші три місяці 2023 року зросли більш як удвічі у порівнянні з минулорічними - 12 673 одиниць проти 5 543.

Крім того компанія навіть не намагалася засудити війну росії в Україні.

Нагадаємо, Zhejiang Geely Holding Group Co., Ltd володіє такими марками як Geely Auto, Lynk & Co, Zeekr, Volvo Cars, Polestar, Lotus, London Electric Vehicle Company, Farizon Auto, CAOCAO Mobility.

Як повідомляли "Ми-Україна", Організація Об’єднаних Націй внесла росію до списку ганьби за вбивства дітей в Україні.  За даними ООН, росія минулого року вбила в Україні 136 дітей, і ще 518 дітей постраждали через дії країни-агресора. 

Головне