Сподіваємось, блекаутів не буде: в Міненерго очікують нові атаки рф на енергосистему

Сподіваємось, блекаутів не буде: в Міненерго очікують нові атаки рф на енергосистему

Україна очікує нові атаки росії на енергосистему, однак сподівається пройти опалювальний сезон без блекаутів. Про це розповіла заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" на каналі "Ми-Україна".

"По готовності генерації, розподілених мереж, ми не плануємо відключень, не плануємо блекаутів. Але у нас є один великий виклик, його напевно всі знають - це повторні атаки росіян на нашу енергосистему. Звичайно ми їх очікуємо. За даними нашої розвідки, за даними світової розвідки, росіяни все ж таки планують продовжувати атаки на енергосистему. Однак цього разу в нас є дійсно більше знань, у наших енергетиків. В нас є більш якісна, порівняно з минулим роком, система протиповітряної оборони. Вона довела свою ефективність вже багато разів і ми сподіваємося, що цього року нам вдасться бути більш готовими до атак і швидше відновлюватися, якщо все-таки якісь пошкодження будуть", - зазначила Гринчук.

Разом з тим вона додала, що оператори системи розподілу все ж підготували графіки відключень на випадок необхідності.

"Ми не плануємо блекаутів і відключень. Але операторами системи розподілу підготовлено графіки відключень, якщо раптом атаки росіян, пошкодження будуть такими, що нам доведеться впроваджувати ці графіки", - наголосила заступниця голови Міненерго.

Як повідомляли "Ми-Україна", росія не зможе повторити свою найбільшу ракетну атаку на Україну, яка була 15 листопада минулого року. Таку думку висловив авіаційний експерт Валерій Романенко.

Головне