"Сподіваюся, до кінця дня в Ізраїлі більше не буде живих терористів", – представник армії Річард Гехт

Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) розраховує до кінця суботи, 7 жовтня, завершити зачистку терористів ХАМАС, які проникли на ізраїльську територію. Про це повідомив речник ЦАХАЛ Річард Гехт передає видання CNN.

"Ми дуже зосереджені на порятунку сил, де тривають бої, поки ми говоримо, і на боротьбі з цими терористами, сподіваюся, до кінця дня в Ізраїлі більше не буде живих терористів", — сказав Гехт в інтерв’ю.

Щоб убезпечити територію, спецназ бореться в різних місцях, а пожежники беруть під контроль і очищають деякі території.

Крім того, "десятки тисяч" ізраїльських резервістів були викликані на допомогу після початку наступу вранці в суботу.

"Ми повністю розгорнуті та зосереджені на прикритті з повітря, щоб побачити, що відбувається, ми розгорнули сили до точок проникнення, і знову ми повільно забезпечуємо територію та намагаємося подбати про всіх ці люди, які увійшли" — сказав Гехт.

Як відомо, сьогодні, 7 жовтня, вранці палестинське ісламське угруповання ХАМАС напало на Ізраїль та випустило по країні більш як 5000 ракет. Ізраїльський прем'єр Беньямін Нетаньягу заявив, що його країна перебуває у стані війни.

За останніми даними, внаслідок терористичної атаки ХАМАСу в Ізраїлі як мінімум 40 осіб загинуло, ще 740 – отримали поранення

Як писав "Ми-Україна" раніше, у США відреагували на атаку ХАМАС по території Ізраїлю. Речниця Ради національної безпеки Білого дому США Едрієн Вотсон заявила, що Вашингтон засуджує напад і висловлює співчуття.

Головне