Співробітника штабу ядерних сил США звинувачують у зливі даних про війну в Україні через сайт знайомств

Співробітника штабу ядерних сил США звинувачують у зливі даних про війну в Україні через сайт знайомств

Підполковник у відставці, нині цивільний службовець ВПС США, отримав обвинувачення в поширенні на іноземному сайті знайомств секретної інформації, пов’язаної з війною в Україні. Про це повідомляє видання The Hill.

Зазначається, що 63-річний обвинувачений Девід Слейтер працював у стратегічному командуванні збройних сил США на базі ВПС Оффат у штаті Небраска.

Він мав доступ до секретної інформації.

З лютого по квітень 2022 року він через сайт знайомств передавав невідомій персоні, яка назвалася жінкою з України, секретну інформацію зі зведення стратегічного командування щодо вторгнення рф в Україну.

"Дорогий, що там на екранах в особливій кімнаті? Дуже цікаво", "Дейве, солодкий мій, дякую за цінну інформацію", "Ти мій таємний агент! Люблю",- наводять прокурори приклади повідомлень із листування.

Чоловіка заарештували в суботу (2 березня) за обвинуваченням у змові з метою передачі секретної інформації.

Як писали "Ми-Україна" раніше, головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський і міністр оборони України Рустем Умєров і провели розмову з міністром оборони Великої Британії Грантом Шаппсом і командувачем Збройних сил адміралом сером Ентоні Радакіном. Про це повідомив Сирський.

Головне