Співробітник "Укрзалізниці" шпигував для ФСБ на Покровському напрямку, - СБУ

Співробітник

Служба безпеки України затримала на Донеччині російського агента, який займався шпигунством на користь ворога в одному з найгарячіших напрямків фронту – в районі Покровська.

Про це повідомляє СБУ.

Затриманий виявився працівником регіонального підрозділу АТ "Укрзалізниця".

Слідчі встановили, що навесні 2024 року мешканець Покровського району, який працював в "Укрзалізниці", був завербований російською ФСБ. Зв'язок з ним росіяни встановили через Telegram, де він залишав антиукраїнські коментарі на проросійських каналах.

Агенту було доручено збирати інформацію про розташування українських військових позицій та опорних пунктів на Покровському напрямку, де зараз відбуваються найбільш інтенсивні бойові дії. Особливу увагу ворог приділяв пошуку інформації про стратегічні мости, які використовуються ЗСУ на східному фронті, з метою підготовки нових наступальних операцій.

Затриманий об'їжджав територію та намагався отримати необхідні дані від колег. Після цього він складав звіти для російської сторони, відзначаючи потенційні цілі на електронних картах.

Під час обшуку в його помешканні було знайдено мобільний телефон із доказами співпраці з росіянами. За обвинуваченням у державній зраді під час воєнного стану (ч. 2 ст. 111 ККУ), шпигуну загрожує довічне ув'язнення. Наразі він перебуває під вартою.

Як писав "Ми-Україна" раніше, правоохоронці викрили двох жінок, які під час початку повномасштабної війни співпрацювали з російськими окупантами в Харківській та Херсонській областях.

Головне