Співрацювали з ворогом: близько 200 осіб отримали підозри від СБУ

Співрацювали з ворогом: близько 200 осіб отримали підозри від СБУ

З початку повномаштабного вторгнення росії на територію України понад 200 людей отримали підозру від Служби безпеки України. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Зрадники співпрацювали з російськими окупантами та поширювали інформацію про роботу ППО та інших підрозділів Сил оборони. 

В прес-службі додали, що в більшості випадків колаборанти цілеспрямовано передавали ворогу інформацію про місця базування та переміщення підрозділів ЗСУ, Держприкордонслужби та Національної гвардії.

“Фактично ці особи допомагали ворогові готувати, здійснювати та коригувати повітряні удари по нашій території, у тому числі з використанням крилатих ракет та дронів-камікадзе”, - зазначили в СБУ.

Відомо, що обвинувальні акти щодо 190 фігурантів вже направлені до суду, зловмисникам загрожує до 12 років ув'язнення.

“Служба безпеки вкотре зазначає заборону знімати та оприлюднювати відео- та фотоматеріали про діяльність Сил оборони. А також наслідки російських обстрілів”, - наголосили в прес-службі. 

Зазначається, що підозра була оголошена за ст. 114-2 Кримінального кодексу (несанкціоноване розповсюдження інформації про спрямування, переміщення зброї, Збройних Сил України або інших військових формувань).

Як писав “Ми-Україна” раніше, СБУ затримала коригувальника російського ракетного удару по Краматорську, в результаті трагедії загинуло 10 осіб, ще 61 особа отримала поранення.

Головне