Співав про ухилянтів та агітував за дезертирство:  ДБР затримало військового за втечу зі служби

Співав про ухилянтів та агітував за дезертирство:  ДБР затримало військового за втечу зі служби

Працівники Державного бюро розслідувань у взаємодії зі Службою безпеки України затримали та повідомили про підозру військовослужбовцю, який публічно хвалився тим, що не повернеться на службу та закликав до дезертирства інших військових. 

Про це повідомляє пресслужба ДБР. 

Фігурант, який проходив службу в одній із військових частин на півдні України, отримав щорічну відпустку та поїхав додому в Івано-Франківську область. Звідти він почав поширювати через месенджери повідомлення про те, що не збирається повертатися до виконання своїх обов'язків.

Крім того, він записав на відео себе, де співає пісню про ухилянтів, яку використовує ворожа пропаганда, та надіслав це відео своїм побратимам на фронт.

Дії дезертира не залишилися без уваги. Співробітники ДБР спільно з СБУ розшукали та затримали зловмисника. Йому оголошено про підозру у дезертирстві, яке карається позбавленням волі на строк до 12 років. 

Суд обрав для підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. 

Процесуальне керівництво у цій справі здійснює Запорізька спеціалізована прокуратура у сфері оборони Східного регіону.

Як повідомляли “Ми-Україна” раніше, на Львівщині посеред вулиці вибухнула граната. Інцидент стався у місті Борислав ввечері 8 травня.

Головне