Спільне навчання "вагнерівців" та білорусів біля кордонів Польщі: у Варшаві чекають провокацій

Спільне навчання

Польща не виключає провокацій з боку росії під час анонсованих спільних навчань найманців ПВК "Вагнер", яких було передислоковано до Білорусі, та збройних сил РБ. Як повідомив міністр оборони Польщі Маріуш Блащак в ефірі "Польського радіо", враховуючи загрози Варшава вирішила посилити свій східний кордон.

"Ми очікуємо російських провокацій, тому польські служби працюють постійно. Ми повинні усвідомлювати, що, наприклад, перекидання кількох тисяч "вагнерівців" до Білорусі також становить загрозу для нашої країни", - наголосив він під час візиту до Сполучених Штатів.

Міноборони Польщі ухвалило рішення про передислокацію військових із західної частини країни на схід. Вони розташовані в гарнізонах у Білій Підляській та Кольно.

Він також розповів, що у разі виникнення небезпеки для країни, а відповідно і східного флангу НАТО, "Брестські ворота" будуть закриті, а за їх оборону відповідатиме 18-та механізована дивізія. Польський міністр розповів, що відповідний план був обговорений та ухвалений в ході саміту Північноатлантичного альянсу у Вільнюсі.

Окремо Блащак розповів, що переговори щодо розміщення ядерної зброї НАТО у Польщі тривають.

Як відомо, у білоруському Міноборони повідомили про старт спільних маневрів армії РБ та найманців ПВК "Вагнер" кордоні з Польщею. Навчання, за даними відомства, проходять на полігоні "Брестський".

Як писав "Ми-Україна" раніше, речник української Держприкордонслужби Андрій Демченко 20 липня підтвердив, що "вагнерівці” після проваленого заколоту Євгена Пригожина наразі продовжують прибувати в Білорусь. Проте він наголосив на тому, що загрози вони не несуть.

Головне