Спікер Палати представників США розкритикував законопроект про допомогу Україні та Ізраїлю

Спікер Палати представників США розкритикував законопроект про допомогу Україні та Ізраїлю

Спікер Палати представників США Майк Джонсон розкритикував підтриманий Сенатом законопроєкт щодо допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню на 95 мільярдів доларів. Про це повідомили Washington Post.

Він попередив, що ініціатива може провалитися у Палаті представників.

"Минулого тижня Сенат вчинив правильно, відхиливши пакет по Україні, Тайваню, Газі, Ізраїлю та імміграції через недостатність прикордонних положень, і мав повернутися до розробки поточного законопроєкту, щоб включити до нього реальні положення щодо безпеки кордонів, які справді допоможуть покласти край катастрофі", – заявив Джонсон.

Він додав, що поточний законопроект Сенату "нічого не говорить про найбільш насущне питання" – захист кордонів США.

Нагадаємо, сенатори США ухвалили клопотання про припинення дебатів щодо законопроєкту про виділення допомоги Україні та Ізраїлю. Про це повідомив посол України у США Оксана Маркарова.

Рішення підтримали 66 сенаторів. Проти висловились 33.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Сполученим Штатам доводиться витрачати по 7 млн доларів щороку на утримання конфіскованої у підсанкційного російського олігарха супер'яхти Amadea. Уряд країни закликав суд дозволити пустити його з молотка ще до закінчення судових суперечок стосовно права власності на нього, пише The Guardian.

 

Головне