Спікер Палати представників Джонсон вимагає звільнення посла України в США

Спікер Палати представників Джонсон вимагає звільнення посла України в США

Майк Джонсон, спікер Палати представників США, звернувся з офіційним листом до президента України Володимира Зеленського, вимагаючи негайного звільнення посла України в США Оксани Маркарової. Джонсон звинуватив Маркарову в ненадійності та неефективності на дипломатичній посаді. Про це він повідомив у Х.

Джонсон розкритикував нещодавній візит Зеленського до американського виробника зброї в Пенсильванії, організований Маркаровою. За його словами, візит мав ознаки політичної кампанії на користь Демократичної партії. Спікер стверджує, що республіканців "спеціально не запросили" на цей захід.

"Після організації партизанської кампанії у хиткому штаті [Пенсильванія] цього тижня, український посол Оксана Маркарова продемонструвала, що їй не можна довірити чесну й ефективну дипломатичну службу в цій країні. Президент Зеленський повинен її негайно усунути", — заявив Джонсон.

Пенсильванія вважається "хитким штатом", де кандидати від обох основних партій мають приблизно рівні шанси на перемогу.
Зеленський раніше заявляв про невтручання України у внутрішню політику США.

Під час візиту Зеленського супроводжував губернатор Пенсильванії від Демократичної партії Джош Шапіро, якого Джонсон назвав "прихильником Камали Гарріс".

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський провів переговори з новопризначеним прем'єр-міністром Великої Британії Кіром Стармером.

Як писали "Ми-Україна" раніше, президент України Володимир Зеленський провів зустріч зі своїм французьким колегою Емманюелем Макроном на полях Генеральної асамблеї ООН у США.

Головне