Спецполіція Фінляндії попередила своїх громадян у росії, що їх можуть використати як заручників

Спецполіція Фінляндії попередила своїх громадян у росії, що їх можуть використати як заручників

Великий обмін ув'язненими між рф та західними країнами може спровокувати Москву і надалі використовувати заручників з метою шантажу. Таку думку висловив старший дослідник поліції безпеки Фінляндії Петтері Лалу.

Саме тому Лалу попередив громадян Фінляндії, які перебувають в росії, що вони можуть опинитися у в'язниці. Таким чином росіяни можуть спробувати повернути Воіслава Тордена, якого підозрюють у воєнних злочинах в Україні. Наразі він перебуває за гратами у Фінляндії, а його справою займається кримінальна поліція.

Торден перебуває під слідством Центральної кримінальної поліції Фінляндії за підозрою у воєнних злочинах, скоєних в Україні в 2014-2015 роках.

"Якщо Торден так само важливий для російського керівництва, як ті особи, які були повернуті до росії під час серпневого обміну ув’язненими, то я принаймні не бачу, що у росії є будь-які стримувальні фактори, щоб не використати дипломатію заручників стосовно Фінляндії", - сказав Лалу.

Нагадаємо, за матеріалами СБУ та Нацполіції, суд заочно засудив воєнного злочинця Данііла Мартинова, який під час боїв за Київ утримував майже 500 заручників у медичній установі.

Як писали “Ми-Україна” раніше, Президент Володимир Зеленський категорично відкинув можливість укладення чергових "Мінських домовленостей".

Головне