Спецоперація добровольців пройшла з максимальними втратами для армії рф, - військовий

Спецоперація добровольців пройшла з максимальними втратами для армії рф, - військовий

Оператор БПЛА з позивним "Лютик" легіону "Свобода Росії" заявив, що спецоперація добровольців на території російської федерації відбулась успішно, з максимальними втратами для рф.

Про це він сказав під час спілкування з журналістами.

Боєць з  зазначив, що путінська армія перед виборами планувала йти в атаку, приурочивши її до "інавгурації", а добровольці з Інтернаціонального легіону зірвали плани окупантів. Ворогу довелося перекидати війська, щоб втримати Бєлгород.

Також він відповів, де вони беруть зброю - перш за все, на території України вони є військовослужбовцями і мають зброю, яку видають Інтернаціональному легіону. А от на території рф - вони громадяни рф, які незгодні з режимом. Там до рук вони беруть трофейну зброю і з нею воюють проти режиму.

Під час спецоперації учасники РБК взяли в полон 37 військовослужбовців збройних сил рф. Деякі з них вже висловили намір приєднатися до російських добровольців.

Як відомо, російська збройна опозиція розпочала операцію з прориву українсько-російського кордону 12 березня. Представники РДК заявили, що планують продовжувати бойові дії і не мають планів зупинятися у найближчому майбутньому. Минулого тижня добровольці повідомляли про понад два десятки російських окупантів, яких було взято в полон під час рейду в Бєлгородській та Курській областях.

19 березня бойовики з Легіону "Свобода Росії" повідомили, що росія вже втратила приблизно 1500 осіб у боротьбі з повстанцями, які проводять бойові дії на російській території. У Головному Управлінні Розвідки Міністерства Оборони 21 березня зафіксували успіхи операції та повідомили, що російські добровольці вже ліквідували сотні окупантів, спричинивши "понад 600 смертей та ще більше поранених, а також знищили багато техніки".

Як писав "Ми-Україна" раніше, Естонія оголосила про новий пакет оборонної допомоги для України

Головне

Інавгурація російського диктатора Володимира Путіна, яка має відбутися 7 травня, є спробою створити ілюзію законності майже довічного перебування при владі цієї людини, заявили в МЗС.