Спеціаліст пояснив, як рештки загиблих впливають на екологію: Потрібно бути обережними з водою

Спеціаліст пояснив, як рештки загиблих впливають на екологію: Потрібно бути обережними з водою

Рештки загиблих не впливають на екологію, однак населенню необхідно бути обережним з водою. Про це заявив еколог Олексій Василюк в інтерв'ю телеканалу "Ми-Україна".

За його словами, особливо обережними необхідно бути людям на територіях, де можуть бути масові поховання. Ааже такі поховання точно проводилися з порушеннями санітарного стану.

"Потрапляння загиблих, наприклад коли вони контактують з поверхневими водами, це може порушувати саме санітарний стан водойм, ґрунтових вод, наприклад, криниць. Є маса поховань і поховання, ну, наприклад, досі дивишся з жахами ці всі інформації, коли десь там знаходять. Це ж все робилося не на якихось спеціальних місцях і тому звичайно можуть бути випадки порушення санітарного стану. Але екологічно це ні на що не вплине. Але звичайно всі люди, які зараз знаходяться на територіях, де зараз можуть залишатися рештки загиблих, мають бути вкрай обережними з водокористуванням", - наголосив Олексій Василюк.

Нагадаємо, станом на 24 квітня в Україні загинули вже 187 080 російських окупантів. За минулу добу українські військовослужбовці знищили ще 660 загарбників.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, російські окупанти спалюють тіла своїх загиблих військових, аби приховати втрати у війні проти України. У тимчасово окупованому Криму спостерігається постійна черга військових автомобілів кількістю до 10 одиниць біля одного з крематоріїв. Кремацію загиблих окупантів проводять у Красній Зорьці цілодобово.

Головне