Спека в Китаї оновила історичний рекорд: температура на півночі піднялася до +52,2°С

Спека в Китаї оновила історичний рекорд: температура на півночі піднялася до +52,2°С

Екстремальна спека в Китаї переписує рекорди. Температура у містечку Саньбао в Гуансі-Чжуанськиому автономному районі КНР напередодні, 16 липня, підскочила до 52,2°C.

Як пише Reuters, місцевих жителів попередили, що на полегшення очікувати не варто. За прогнозами синоптиків, рекордна спека зберігатиметься ще упродовж щонайменше п'яти днів.

Вказаний температурний показник перевершив попередній рекорд для Китаю, встановлений у 2015 році неподалік від озера Айдінг у Турфанській западині. Тоді там було зафіксовано +50,3°C.

Експерти наголошують, що тривалі періоди високих температур у Китаї поставили під загрозу енергосистеми та посіви. Фахівці допускають повторення торішньої посухи, найсильнішої за 60 років.

Науковці б’ють на сполох через рекордні температури в океані та на суходолі. Вони вважають, що глобальний клімат наближається до точки неповернення, а цілі зі стримування глобального потепління в межах 1,5 °C стають недосяжними.

Як відомо, минулого тижня жителів півдня Європи попередили про насування на регіон хвилі тепла, яку охрестили “Цербер”. Вона, як очікується принесе із собою аномальні температури, стовпчики термометра подекуди підійматимуться до  +48°C. Під загрозою опинились частини Іспанії, Франції, Греції, Хорватії і Туреччини. Від сильної спеки постраждає також північ Африки.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у липні Всесвітня метеорологічна організація ООН офіційно підтвердила повернення небезпечного погодного феномена Ель-Ніньо. Останній Ель-Ніньо спостерігався у 2016 році, який став найспекотнішим роком за всю історію досліджень.

Головне