Спека у Києві побила вже 11 температурних рекордів за чотири дні

Спека у Києві побила вже 11 температурних рекордів за чотири дні

У Києві упродовж останніх чотирьох діб поспіль продовжуються температурні рекорди. Експерти Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського нарахували їх вже 11.

Так, 30 серпня у столиці вчергове в черговий раз були зафіксовані два температурних рекорди:

  • Температура у ніч на середу не опустилася нижче +21,4°C. Попереднє рекордне значення 1956 року перевищено на 2,0°C.
  • Середньодобова температура повітря виявилась найвищою за час проведення спостережень і склала +26,4°C (попередній рекордний показник 1992 року перевищено на 0,6°C).

Як відомо, за день до цього у місті були зареєстровані три температурних рекорди. Ніч на вівторок була найтеплішою (температура не опустилася нижче +22,8°С), максимальна температура досягла +35,9°С (на 2,2°С жаркіше за попередній рекорд 1992 року); середньодобова температура склала +29,6°С ( на 4,2°С більше за попередній максимум, зафіксований у 1992 році).

Погода у Києві 1 вересня, за прогнозам синоптиків, буде теплою, але хмарною. Температура вдень триматиметься на рівні +26°С, вночі - +18°С. Опадів не очікується.

Нагадаємо, Всесвітня метеорологічна організація та Служба Європейської комісії зі спостереження за зміною клімату Copernicus підтвердили, що липень 2023 року став найспекотнішим місяцем за всю історію спостережень. Генсекретар ООН Антоніу Гуттеріш закликав міжнародну спільноту діяти, щоб зупинити "закипання планети".

Як писав "Ми-Україна" раніше, вчені дійшли висновку, що через глобальне потепління 25% європейських гірськолижних курортів зіткнуться з проблемою нестачі снігу. Якщо середня температура на Землі зросте на два градуси за Цельсієм сніжна погода на цих курортах спостерігатиметься не частіше ніж раз на два роки.

Головне