SpaceX вранці запустила новітні супутники-шпигуни для уряду США

SpaceX вранці запустила новітні супутники-шпигуни для уряду США

Американська приватна аерокосмічна компанія SpaceX вранці 22 травня здійснила запуск партії супутників-шпигунів нового покоління, які працюватимуть в інтересах Національного розвідувального управління (NRO). Як пише Space.com, старт місії NROL-146 відбувся о 8-й ранку за Гринвічем, ракета-носій Falcon 9 злітала з бази космічних сил Ванденберг (округ Санта-Барбара штату Каліфорнія).
 
Видання наголошує, що даних про корисне навантаження, відправлене у космічний простір в межах місії відомо вкрай мало, "і це не дивно; NRO зазвичай мало що розкриває про діяльність та можливості своїх супутників". Саме тому SpaceX не показала кадри відділення ступенів Falcon 9. До слова, сьогоднішній запуск та повернення першого ступеня цієї ракети був вже 16-м. 

У розвідці, коментуючи запуск, зазначили, що місія NROL-146 стане складовою нової стратегії NRO, яка ґрунтується "на широко поширеній повітряній архітектурі - численних, менших за розміром супутниках, спроектованих з урахуванням можливостей та стійкості". Спираючись на заяву, журналісти припускають, що йдеться про певну кількість невеликий супутників, які запустили в космос замість одного великого апарата.

У SpaceX не розкрили, куди "везуть" супутники і не вказали час, коли їх буде розгорнуто. У несекретних місіях компанія ці дані не приховує.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Астероїд пролетів над Землею на відстані нижчій, ніж знаходяться супутники (відео)

Як писав "Ми-Україна" раніше, 11 травня Starlink - супутниковий проєкт американської компанії SpaceX - звернувся до користувачі терміналів із попередженням про "погіршення якості обслуговування". Причина - найпотужніший за останні два десятиріччя геомагнітний шторм, викликаний сонячною активністю. 

Головне