Соратниці Аксьонова, яка вербує дітей в Криму у "Юнармію", повідомили про підозру

Соратниці Аксьонова, яка вербує дітей в Криму у

"Заступниці" очільника окупаційного "уряду Криму", яка вербує школярів на захопленому росіянами півострові у "Юнармію", повідомили про підозру. Зрадницю звати Олена Романовська.

Про це повідомила пресслужба Служби безпеки України в Telegram-каналі. Як зазначається, у цьому формуванні намагаються нав’язати дітям ідеологію рашизму та "прищепити" ненависть до України.

Крім того, інструктори з росії навчають дітей, які вступають до "Юнармії", тактиці ведення бою, проводять вогневу та диверсійно-розвідувальну підготовку. Вони загалом готують учнів до війни проти України. До кінця 2024 року до рядів "Юнармії" росіяни мають намір залучити вже кожну 10-ту дитину та підлітка з Кримського півострова.

Аби досягти цієї мети, Олена Романовська дає прямі вказівки директорам місцевих шкіл на примусове залучення учнів до воєнізованого формування рф. У разі відмови батьків у залученні їхніх дітей до "Юнармії" голови навчальних закладів та викладачі погрожують так званим "зверненням" до каральних органів. 

У СБУ розповіли, що до березня 2014 року Романовська обіймала кілька посад в апараті Верховної Ради Криму. Після захоплення півострова вона підтримала російських окупантів. Після цього їй призначили на посаду під керівництвом гауляйтера Сергія Аксьонова. Вона очолює так зване "міністерством праці та соцполітики". Зрадниця також активно підтримує повномасштабне вторгнення рф в Україну та "героїзує" російських військових. Вона багато разів брала участь у "відкритті меморіальних дошок" загиблим росіянам на території Криму.

крим.jpg (96 KB)

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, російська федерація не відновила бонові загородження біля Кримського мосту після шторму.

Головне