Союзники України хочуть поговорити з Путіним перед самітом G20 у Бразилії, - Bloomberg

Союзники України хочуть поговорити з Путіним перед самітом G20 у Бразилії, - Bloomberg

Союзники України планують поговорити з президентом росії Володимиром Путіним перед самітом G20 у Бразилії. Про це повідомляє Bloomberg.

За даними видання, ця розмова зумовлена відсутністю ознак, що Кремль готовий відступити у війні проти України. Західні союзники намагаються зменшити надії на те, що США схвалять запит України щодо використання ракет дальньої дії для ударів по російській території, щоб уникнути ризиків ескалації конфлікту.

Як відомо, президент Володимир Зеленський має намір обговорити з американським колегою Джо Байденом можливість надання Україні дозволу на завдання ударів по російській території. За словами прессекретаря глави української держави Сергія Никифорова, Зеленський та Байден планують зустрітися двічі протягом двох днів

Стосовно далекобійної зброї, Зеленський раніше зазначив, що це дозволить нашій країні знищувати російські авіабази, з яких рф регулярно обстрілює територію України. Український глава також висловив упевненість у готовності інших європейських союзників, таких як Франція, Велика Британія, Італія та Німеччина, підтримати це рішення, проте зазначив, що провідна роль у цій ініціативі повинна належати США.

Як писав "Ми-Україна" раніше, американські високопосадовці заявили, що Україна не надала переконливих доказів на користь того, що удари по території росії за допомогою далекобійних ракет суттєво вплинуть на хід війни.

Головне