Сьогодні історія України та всієї Європи зробила правильний крок, - Зеленський

Сьогодні історія України та всієї Європи зробила правильний крок, - Зеленський

Президент України Володимир Зеленський відреагував на рішення Європейської комісії щодо рекомендації розпочати переговори про приєднання України до Європейського союзу. За його словами, історія України та всієї Європи зробила правильний крок.

Про це він зазначив у своєму відеозверненні в Telegram-каналі.

Він заявив, що Україна має бути членом Євросоюзу. Як наголосив президент, українська нація на це заслуговує своїм захистом європейських цінностей, і тим, що в умовах повномасштабного вторгнення росії дотримується свого слова щодо розвитку державних інституцій.

Зеленський також зазначив у зверненні, що всі необхідні рішення продовжують ухвалюватися.

Нагадаємо, Європейська комісія склала звіт, в якому рекомендує розпочати переговори щодо приєднання України до Європейського союзу, оцінивши прогрес, досягнутий нашою країною та іншими країнами-претендентами. Про це заявила президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.

Вона наголосила, що Україна виконала 90% кроків щодо вступу в ЄС, які були висунуті минулоріч.

Напередодні - у суботу, 4 листопада - президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн приїхала до української столиці Києва. Цей візит очільниці відомства в Україну став шостим.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, президент Володимир Зеленський провів розмову з Прем’єр-міністром Японії Фуміо Кішідою. Вони домовилися розширити співпрацю, зокрема роботу над безпековими гарантіями та конференцією з питань відновлення України. Зеленський подякував за рішучу заяву міністрів закордонних справ "Групи семи", які підтвердили свою незмінну підтримку України, навіть на тлі інших глобальних подій.

Головне