Сьогодні почалася розшифровка "чорних скриньок" по авіакатастрофі на Житомирщині, - ДБР

Сьогодні почалася розшифровка

У Держбюро розслідувань повідомили про старт роботи над розшифровкою "чорних скриньок" - бортових самописців - з літаків L-39, які зіткнулись на Житомирщині 25 серпня. Про це в ефірі марафону "Єдині новини" на телеканалі "Ми-Україна" розповіла радниця з комунікацій ДБР Тетяна Сапьян.

"Особлива увага буде приділена роботі механізмів літаків, тобто технічним характеристикам. Для того, щоб дізнатися і переконатися, що насправді могло стати причиною цієї жахливої авіакатастрофи", - зазначила вона.

Також Сапьян розповіла, що буде проводитись внутрішнє розслідування штабу Повітряних сил, чому сталася ця трагедія під час вильоту навчально-бойових літаків.

Крім того, розпочалося проведення восьми експертиз, які мають довести, чому сталось зіткнення.

Нагадаємо, в авіакатастрофі у Житомирській області загинули троє пілотів. Одним з загиблих виявився відомий льотчик з позивним “Джус”, який від початку повномасштабного вторгнення рф здійснив десятки бойових вильотів.

Згодом у Повітряних силах розкрили імена загиблих пілотів – Андрій Пільщиков (JUICE), В’ячеслав Мінка та Сергій Проказін. Відомо, що екіпажі двох навчально-бойових літаків L-39 зіштовхнулися у небі під час виконання бойового завдання.

Як писав "Ми-Україна" раніше, 29 серпня у Києві відбулася церемонія прощання із загиблим військовим пілотом “Джусом”.

Головне