Соболевський: На Херсонщині спалах холери, окупанти вакцинуються невідомим препаратом

Соболевський: На Херсонщині спалах холери, окупанти вакцинуються невідомим препаратом

У тимчасово окупованих Скадовську та Генічеську Херсонської області збільшилась кількість хворих на гострі кишкові інфекції. За характером протікання хвороба схожа на холеру.

Про це заявив перший заступник Херсонської обласної ради Юрій Соболевський у прямому ефірі “Ми-Україна”.

"Так звана окупаційна "влада" не визнає збільшення випадків захворювання, намагається приховати погіршення санітарно-епідеміологічної ситуації в регіоні. Водночас проводить приховану вакцинацію представників своїх "адміністрацій" та їхнього найближчого оточення", - сказав Соболевський. 

Непоодинокі повідомлення від херсонців підтверджують неналежне зберігання вакцини з не дотриманням температурних умов. Соболевський зауважив, що походження препарату наразі невідоме.

У Генічеському районі ситуація із захворюваннями складна, оскільки велика частина постраждалих від теракту на ГЕС знаходиться саме там. 

“Ситуацію із захворюванням важко контролювати, оскільки окупанти не реєструють подібні випадки. Так само, вони не реєстрували кількість загиблих внаслідок підтоплення”, - додав Соболевський.

Ситуація на підконтрольній частині Херсонщини контрольована, випадків захворювання не зафіксовано. Медична система Херсону повністю готова до будь-якого погіршення ситуації.

Як повідомляли “Ми-Україна”, російські окупаційні війська у вівторок, 4 липня, обстріляли Іскандерами Первомайський Харківської області. Спочатку було відомо про 12 постраждалих, однак згодом їхня кількість перевищила 40 осіб. Серед постраждалих багато дітей, зокрема, немовлята. Одне з них опинилося в реанімацій.

Головне