Смоленський завод у рф "втомився": в ГУР розповіли про значні пошкодження

Смоленський завод у рф

Смоленський авіаційний завод (СмАЗ) у рф, який 1 жовтня атакували ударні дрони, зазнав суттєвих пошкоджень. Більше про наслідки для російського виробництва ракет розповів в ефірі марафону "Єдині новини" представник ГУР Міноборони Андрій Юсов.

Він зазначив, що "прильотом" безпілотника пошкоджено виробничу базу заводу.

"Мова йде про підприємство, яке задіяне у виробництві різних модифікаційних ракет Х-59. Це ті ракети, які випускаються по українській насамперед цивільній інфраструктурі, цивільних об’єктах і забирають життя мирних громадян", - наголосив Юсов.

Представник ГУР наголосив на тому, що демілітаризація росії триватиме до того часу, доки з її боку продовжуватиметься агресія.

За даними військової розвідки, напередодні, 1 жовтня, по російському авіаційному заводу у Смоленську було скеровано чотири ударні дрони. До місця призначення долетіло три з них. Вказаний завод з 2004 року входить до складу російської корпорації "Тактичне ракетне озброєння", на його потужностях росія виготовляє високоточні авіаційні ракети класу "повітря-поверхня" Х-59 (також відомі, як "Овод").

З березня 2022 року СмАЗ перебуває під санкціями США, у червні його було також включено до "чорного списку" ЄС. Окрім того, санкції проти підприємства ввели Японія, Канада та Швейцарія "за участь у забезпеченні чи підтримці непровокованого та невиправданого вторгнення рф в Україну".

Нагадаємо, наприкінці вересня у російському Підмосков’ї сталася пожежа в районі військового аеродрому. Стовп полум’я було видно поблизу станції “Соколівська” - у цьому напрямку знаходяться військова частина та військовий аеродром “Чкаловський”.

Як писав "Ми-Україна" раніше, росіяни на авіабазі в Енгельсі малюють приманки-Ту-95. Такі роботи росіян потрапили на супутникові знімки від Planet Labs за 29 вересня. Причому на одному з "літаків" також намалювали шини, щоб зробити таку намальований літак більш реалістичним

Головне