Сміливіше: британський прем'єр закликав Захід не тягнути з конфіскацією заморожених активів рф

Сміливіше: британський прем'єр закликав Захід не тягнути з конфіскацією заморожених активів рф

Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак закликав Захід бути більш сміливими і не тягнути з конфіскацією російських заморожених активів після початку повномасштабного вторгнення рф в Україну.

Про це повідомила інформаційна агенція Reuters.

"Ми повинні бути сміливішими, завдаючи ударів по російській військовій економіці. І ми повинні бути сміливішими, блокуючи сотні мільярдів заморожених російських активів", - наголосив очільник британського уряду.

За його словами, Україна наразі потребує більшої кількості зброї дальньої дії, безпілотників і боєприпасів, а також іншої військової допомоги. Водночас Сполучені Штати Америки мають продовжувати підтримувати Україну в цих умовах.

"Ми ніколи не маємо недооцінювати те, що США зробили для України та євроатлантичної безпеки. Я закликаю їх продовжувати цю підтримку, і я впевнений, що вони це зроблять", - додав Сунак.

Нагадаємо, у другу річницю повномасштабного вторгнення рф президент України прийняв у Києві колишнього прем'єра Британії Бориса Джонсона. Президент України подякував експрем'єр-міністру Великої Британії за присутність та підтримку України. Джонсон запевнив, що ні секунди не сумнівається у перемозі українців.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, президент України Володимир Зеленський звернувся до лідерів країн "Великої сімки" (G7). За його словами, вони знають, що нам потрібно і розуміють, що ми потребуємо цього вчасно. Зеленський висловив подяку партнерам G7 за ці два роки разом.

Головне