Смертельна ДТП на блокпосту: судді Тандиру продовжили запобіжний захід

Смертельна ДТП на блокпосту: судді Тандиру продовжили запобіжний захід

Святошинський районний суд Києва продовжив до 21 липня запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для судді Олексія Тандира, звинуваченого у смертельній ДТП на блокпосту.

Про це повідомила Київська міська прокуратура.

На клопотання Київської міської прокуратури Святошинський районний суд міста Києва продовжив термін дії запобіжного заходу судді, якого звинувачують у скоєнні смертельної ДТП у стані алкогольного сп’яніння. За ухвалою суду, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права на заставу продовжено на два місяці - до 21 липня 2024 року включно.

Суддя звинувачується у порушенні правил безпеки дорожнього руху у стані алкогольного сп’яніння, що призвело до загибелі потерпілого (ч. 3 ст. 286-1 Кримінального кодексу України).

Нагадаємо, що в ніч на 26 травня суддя Олексій Тандир, який на той момент був головою Макарівського районного суду Київської області, на блокпосту в Києві збив співробітника Національної гвардії Вадима Бондаренка. Від отриманих травм 23-річний військовий загинув на місці. ДБР офіційно підтвердило, що суддя був у стані алкогольного сп’яніння під час наїзду.

Згодом Тандира взяли під варту та звільнили з посади. Його захист, спростовуючи звинувачення за ч. 3 ст. 286-1 Кримінального кодексу України, стверджує, що під час інциденту він не був п'яний.

Крім того, Тандир розлучився зі своєю дружиною і переписав все майно на неї. Адвокати родини загиблого військового вважають, що таким чином він намагається приховати свої активи та уникнути виплати компенсації родичам нацгвардійця, якого він убив.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, бійці 110 окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка збили ще один російський Су-25.

Головне