Смерч у Татарстані "розкидав" літаки в аеропорту Бегішево (відео)

Смерч у Татарстані

Потужний смерч обрушився на аеропорт Бегішево, що в російському Нижньокамську (Татарстан). Стихія спричинила суттєві руйнування та збитки - розкидала літаки по злітній смузі, пошкодивши їхні крила, а також зірвала дах з прилеглої будівлі.

"В аеропорту Бегішево піднявся ураганний вітер, а потім прийшов і смерч, який підняв у повітря кілька легкомоторних літаків", - пишуть рос ЗМІ. 

За попередніми оцінками, опублікованими російськими пабліками, збитки від стихійного лиха становлять щонайменше 292 мільйони рублів.  Відомо, що внаслідок стихії постраждали дві особи, пошкоджено чотири навчальні літаки та ангар.

Найбільших руйнувань зазнали чотири австрійські літаки Diamond D-42, що належать Санкт-Петербурзькому університету цивільної авіації. Ринкова вартість кожного з них оцінюється в 73 мільйони рублів. На фотографіях видно, що один з літаків перекинутий, його крила зламані. У іншого пошкоджені шасі.

За даними "РИА новости", окрім чотирьох навчальних літаків, пошкоджень зазнав також автобус. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В росії прорвало ще одну дамбу: все, що відомо (відео)

Як писав "Ми-Україна" раніше, у Генштабі ЗС України підтвердили, що українські захисники у ніч проти 30 липня успішно вразили нафтобазу ворога у Курській області рф. Днем раніше Сили оборони завдали удар по низці електропідстанцій у тій самій області. Завдяки їх роботі у чотирьох районах Курської області виникли проблеми з енергопостачанням.

Головне