Служив ворогові, потім в ТЦК: на Одещині викрили колаборанта

Служив ворогові, потім в ТЦК: на Одещині викрили колаборанта

Колишній інспектор колонії, який співпрацював з окупантами, згодом влаштувався працювати до територіального центру комплектування. Йому повідомили про підозру у колабораційній діяльності.

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора. 

За даними слідства, у 2022 році підозрюваний, працюючи інспектором у “Дар’ївській виправній колонії №10”, перейшов на бік ворога під час тимчасової окупації частини території Херсонщини. Після цього він влаштувався на аналогічну посаду в колонії, яка підпорядковувалася окупантам, і працював там до звільнення регіону українськими військовими.

Після деокупації чоловік мобілізувався і почав працювати в одному з ТЦК на Одещині. Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід, досудове розслідування триває.

За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури в сфері оборони Південного регіону чоловіку повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Нагадаємо, слідчі Національної поліції завершили досудове розслідування і передали до суду справу російського військового, який під час тимчасової окупації вчиняв насильство над місцевою мешканкою.

Як писали “Ми-Україна” раніше, російські загарбники примусили бюджетників “святкувати” річницю возз'єднання з рф на окупованих територіях.

Головне