Службовець військової частини завдав державі збитків у 25 млн грн через неякісну зимову форму

Службовець військової частини завдав державі збитків у 25 млн грн через неякісну зимову форму

Слідчі встановили, що посадовець військової частини прийняв на баланс неякісну зимову форму, завдавши державі збитків у 25 мільйонів гривень. 

Про це повідомляє Національна поліція України. 

Спільне розслідування, проведене оперативниками управління стратегічних розслідувань у Києві та слідчими столичної поліції та за сприяння керівництва Міноборони і ЗСУ, встановили, що у 2022 році військова частина уклала контракт з приватною компанією на постачання форменого одягу. Фінансування було надано Київською міською радою.

Виявлено, що начальник речової служби не перевірив відповідність отриманої форми вимогам Міністерства оборони під час приймання товару. Це призвело до о збитків у 25 мільйонів гривень. Службовцю пред'явлено підозру за ч. 4 ст. 425 Кримінального кодексу України (Недбале ставлення до військової служби) йому загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

Щодо постачальника форми, Деснянський районний суд Києва розглядає обвинувальний акт за ч. 1 ст. 209  (Легалізація майна, одержаного злочинним шляхом) та ч. 5 ст. 191 (Привласнення або розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Підприємець обвинувачується у завданні збитків на суму 25 млн грн і легалізації трьох мільйонів гривень.

Як писали “Ми-Україна” раніше, детективи БЕБ викрили схему ухилення від сплати податків компаніями, які постачали продукти Міноборони. Під час обшуків вилучили 4,7 мільйонів євро готівки. За даними слідства, компанії завищували вартість продуктів, щоб уникнути сплати податків.

Головне