Словенію накрили масштабні повені: є загиблі, тисячі евакуйованих

Словенію накрили масштабні повені: є загиблі, тисячі евакуйованих

Сильні зливи 4 серпня спричинили повені в північних, північно-західних та деяких частинах центральної Словенії. Попередньо відомо про загибель двох осіб, ще кілька тисяч – евакуйовані.

Про це пише Reuters.

Двоє чоловіків з Нідерландів загинули, ймовірно, від удару блискавки. Уряд Нідерландів підтвердив факт смерті, але не назвав її причину.

За словами метеорологів, сильні дощі у Словенії триватимуть щонайменше наступні 24 години, а згодом, як очікується, поширяться на Хорватію та Боснію і Герцеговину.

Рятувальники закликали людей використовувати гумові човни у місцях, де через зсуви ґрунту перекриті дороги.

Приблизно чотири тисячі осіб були евакуйовані з міста Цельє через повені. Також близько 12 тисяч жителів залишаються без електропостачання внаслідок негоди. Також через повені стало неможливим дістатися до муніципалітетів Луче та Солчава.

Нагадаємо, унаслідок рекордної зливи у канадській провінції Нова Шотландія були евакуйовані близько 750 людей, четверо осіб зникли безвісти. На усій території Нової Шотландії було оголошено надзвичайний стан до 5 серпня.

Сильний дощ розпочався в п’ятницю. Усього за добу у провінції випала тримісячна норма опадів. Внаслідок повені змило дороги, зруйновано мости та затопило будівлі.

В деяких районах провінції Нова Шотландія випало до 250 мм опадів за добу, а місто Галіфакс стало свідком найсильнішої зливи з 1971 року. 

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, на росії заявили про пошкоджений танкер в Керченській протоці.

Головне