Словацькі перевізники заблокували рух вантажівок через "Вишнє-Нємецке", - ДПСУ

Словацькі перевізники заблокували рух вантажівок через

Словацькі перевізники у п'ятницю, 1 грудня, о 16:05 заблокували рух вантажівок через "Вишнє-Нємецке", який суміжний українському пункту пропуску "Ужгород".

Про це повідомила пресслужба Державної прикордонної служби України з посиланням на інформацію, отриману від Прикордонної поліції Словацької Республіки.

Як відомо, акцію проводять представники Спілки перевізників Словаччини. Наразі немає інформації щодо того, коли демонстрацію мають закінчити, а пункт пропуску розблокувати. При цьому перевезення гуманітарної допомоги та іншої важливої допомоги, живих тварин, пального та охолоджених вантажів словацькі перевізники блокувати наміру не мають.

Однак інші вантажі, які намагатимуться завести в Україну, будуть пропускати в обмеженій кількості, зокрема, по чотири вантажівки на годину. Крім того, на в’їзд у Словаччину рух також блокувати не планується. Обмежувати не будуть і рух легкового транспорту та автобусів.

У Держприкордонслужбі закликали враховувати ускладнення руху транспорту поблизу пункту пропуску "Ужгород", якщо планується подорож за кордон.

Нагадаємо, Україна та Польща працюють на розблокуванням кордону, де вже майже місяць страйкують поляки. У Варшаві пройшла зустріч заступника міністра розвитку громад Сергія Деркача з держсекретарем Міністерства інфраструктури Польщі Рафалем Вебером та посадовцями польських Мінфіна та МВС.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, близько 2100 вантажівок чекають в'їзду в Україну на кордоні з Польщею. Поляки наразі продовжують блокувати чотири напрямки - "Ягодин - Дорогуськ", "Краківець - Корчова", "Рава-Руська-Хребенне" і "Шегині-Медика".

Головне