Словацькі активісти зібрали €2 млн на боєприпаси для ЗСУ

Словацькі активісти зібрали €2 млн на боєприпаси для ЗСУ

У Словаччині активісти ініціативи "Боєприпаси для України" зібрали майже два мільйони євро для закупівлі снарядів для ЗСУ.

Про це пише Reuters.

Збір коштів розпочався після того, як Словаччина відмовилася приєднатися до чеської ініціативи щодо закупівлі сотень тисяч боєприпасів для України.

Ініціатором збору коштів став 99-річний журналіст та ветеран Словацького національного повстання проти нацистів 1944 року Отто Сімко, який пережив Голокост.

"Коли я почув про чеську урядову ініціативу, я був радий, що шукають усі шляхи допомогти Україні захиститися від агресора (рф, - ред.), адже іншого виходу немає", - сказав він.

Організатори також заявили, що мета їхньої кампанії полягає у тому, щоб продемонструвати, що більшість словаків не згодні зі зміною зовнішньополітичного курсу уряду Словаччини після виборів у вересні 2023 року, коли на посаду прем'єр-міністра було обрано голову проросійської партії Роберта Фіцо. 

На сайті ініціативи "Боєприпаси для України" зазначено, що вже зібрано 2,5 мільйони євро. Майже 40 тисяч словаків долучилися до кампанії, в середньому пожертвувавши по 64 євро.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, Сполучені Штати Америки мають намір розпочати постачання озброєння Україні відразу ж після ухвалення Конгресом рішення про допомогу.

Головне