Словаччина вже відправила в Україну боєприпаси, на які словаки зібрали понад 4 мільйони євро

Словаччина вже відправила в Україну боєприпаси, на які словаки зібрали понад 4 мільйони євро

Боєприпаси, на які громадяни Словаччини зібрали понад 4 мільйони євро на початку року, успішно доставлено в Україну. Про це повідомив представник кампанії "Боєприпаси для України" Федір Блащак в ефірі TV Joj.

За його словами, 122 тонни боєприпасів було транспортовано шістьма вантажівками до логістичного складу, звідки їх передали українській стороні. Процес від закупівлі до доставки тривав 4-5 місяців, що є рекордно швидким терміном для поставок військової техніки, враховуючи необхідність ретельної перевірки кожної одиниці та значний обсяг документації.

Нагадаємо, збір коштів розпочався після відмови уряду Словаччини приєднатися до чеської ініціативи щодо закупівлі боєприпасів для України. Більше того, словацький прем'єр-міністр висловив зневажливе ставлення до цієї ініціативи.

Блащак також повідомив, що залишок зібраних коштів - близько 500 тисяч євро - планується використати на придбання пострілів для гранатометів. Їх доставка очікується до кінця поточного року.

Нагадаємо, бійці Третьої штурмової бригади провели успішні наступальні дії у Харківській області. Інформацію про це оприлюднив заступник командира 3 ОШБр, майор ЗСУ Максим Жорін.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російські війська вдруге за два дні атакували цивільне судно в Одесі. Внаслідок ракетного удару по судну “OPTIMA” під прапором Палау загинула одна людина, ще пʼятеро членів екіпажу отримали поранення.

Головне