Словаччина надала тимчасовий захист проросійському пропагандисту Марчевському

Словаччина надала тимчасовий захист проросійському пропагандисту Марчевському

Словаччина надала тимчасовий захист Артему Марчевському, колишньому генеральному продюсеру телеканалу “112 Україна”, якого Чехія звинувачує у проведенні проросійської кампанії впливу та на якого наклала санкції.

Про це повідомляє чеська газета Denik N.

За даними чеських спецслужб, Марчевський керував сайтом Voice of Europe, що використовувався для поширення антиукраїнської пропаганди. Він втік до Словаччини після запровадження санкцій проти нього в Чехії.

Словаччина, де наразі при владі перебуває проросійський уряд на чолі з Робертом Фіцо, надала Марчевському статус тимчасового захисту, попри те, що він перебуває під санкціями Чехії.

Його рахунки було заморожено. Згідно з інформацією від видання, у день, коли було оголошено про санкції, він вирушив до Словаччини, де отримав тимчасовий захист.

Нагадаємо, що Чехія включила екснардепа Віктора Медведчука до свого національного санкційного списку за обвинуваченням у держзраді. За повідомленням Radio Prague International, Медведчук тепер перебуває у розширеному списку обмежень від уряду. Прем'єр Чехії вказав, що ці санкції спрямовані на боротьбу з проросійською мережею, яка активно діє в країні. У звіті також зазначено, що Медведчук використовує компанію Voice of Europe та пропагандиста Артема Марчевського для своєї діяльності, які також підпали під санкції.

Як повідомляли “Ми-Україна” раніше, Білий дім розглядає сценарій із запровадженням заборони на імпорт збагаченого урану російського походження. В адміністрації США Джо Байдена розраховують зробити це, скориставшись своїми адміністративними повноваженнями, поки Конгрес не прийняв відповідний закон.

Головне