Словаччина бере участь у чеській ініціативі боєприпасів для України

Словаччина бере участь у чеській ініціативі боєприпасів для України

Президент Словаччини Петер Пеллегріні здійснив свій перший офіційний до Чехії та зустрівся з президентом Петром Павелом. Вони обговорили допомогу Україні та війну. Про це повідомляє чеське видання Pravda.

Чеська й словацька сторона намагаються відновити відносини, які порушила війна росії проти України. 

Словацький президент зазначив, що його країна допомогає Україні з електроенергією, бере участь у чеській ініціативі із закупівлі боєприпасів. Словаччина масштабувала виробництво боєприпасів і їхню модернізацію.

"Нинішні пропозиції росії, якщо це взагалі можна так назвати, насправді є лише вимогою капітуляції України. Це не реалістичний вихід на переговори", — наголосив Павел.

Нагадаємо, у середу, 26 червня, графіки стабілізаційних відключень по всій Україні діятимуть протягом всієї доби – з 00:00 до 24:00. Про це повідомляє ДТЕК.

"За вказівкою "Укренерго" графіки відключень завтра будуть застосовуватись впродовж всієї доби", – ідеться у повідомленні. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, на порталі "Дія" запустили нову послугу, тепер онлайн можна актуалізувати дані про своє зареєстроване місце проживання. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Головне