Слідчі встановили особу окупанта, який у березні вбив двох мешканців Бучі

Слідчі встановили особу окупанта, який у березні вбив двох мешканців Бучі

Російський снайпер затримав і розстріляв двох жителів Бучі через відмову надати алкоголь під час окупації міста в березні 2022 року.

Про це повідомляє Національна поліція України. 

Нападник без причин затримав 75-річного місцевого жителя та змусив його увійти до будинку іншого мешканця Бучі. Там окупант почав вимагати алкоголь. 63-річний господар відповів, що не вживає спиртного, після чого окупант обшукав кухню, знайшов алкоголь і, розлютившись, розстріляв обох чоловіків.

Сестра та дружина господаря ховалися в сусідній кімнаті й стали свідками вбивства. Згодом російські військові поховали тіло господаря на подвір’ї, а тіло іншого чоловіка винесли за межі будинку. Пізніше загиблого присипаним листям знайшов його син.

Слідчі Нацполіції встановили особу окупанта - це 26-річний уродженець Алтайського краю, снайпер 27-го загону спецпризначення “Кузбасс” військ Нацгвардії рф. Йому пред'явлено підозру за умисне вбивство та порушення законів і звичаїв війни (ч.2 ст.438 КК України). За скоєне на території України російському військовому загрожує довічне ув’язнення.

Як писали “Ми-Україна” раніше, двох неповнолітніх поплічників російських окупантів затримали співробітники СБУ та Нацполіції  у Києві та Донецькій області.

Головне