Скоригував 10 ворожих ударів по цивільних будинках в Миколаєві: агент фсб рф отримав 15 років за ґратами

Скоригував 10 ворожих ударів по цивільних будинках в Миколаєві: агент фсб рф отримав 15 років за ґратами

В Україні 15 років в'язниці отримав агент фсб рф, який скоригував удари окупантів по цивільних об’єктах Миколаєва у червні минулого року. Про це повідомили у прес-центрі Служби безпеки України.

За оприлюдненою інформацією, чоловік надав росіянам дані, що дозволило їм у період з 26 по 30 червня 2022 року здійснити прицільні ракетні удари по десяти об’єктах Миколаєва, серед яких були і цивільні будинки.

Чоловік почав співпрацювати з ворогом ще у травні минулого року. Завербували його через прокремлівський Telegram-канал, в якому фігурант активно виправдовував збройну агресію рф. Російський агент їздив містом, приховано фотографував українські об’єкти та надсилав знімки кадровому співробітнику фсб через анонімний чат у месенджері. 

Затримали зловмисника у липні минулого року. У нього провели обшуки і виявили вибухівку, незареєстровану вогнепальну зброю та боєприпаси.

Суд визнав затриманого винним за трьома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану);
  • ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами); 
  • ч. 2 та ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання неправомірною заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників, вчинені службовою особою).

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, співробітники Служби безпеки України затримали у Донецькій області агентку рф, яка cкоригувала ракетний удар окупантів по школі на Донеччині. 

Головне