Терехов розповів, скільки зруйновано будинків у Харкові внаслідок обстрілів рф

Терехов розповів, скільки зруйновано будинків у Харкові внаслідок обстрілів рф

З початку повномасштабного вторгнення росії в Україну у місті Харкові було зруйновано близько 6000 будинків. Наразі 200 з них вже відновлено, а 50 на стадії відбудови.

Про це розповів міський голова Харкова Ігор Терехов в ефірі телеканалу "Ми-Україна".

За його словами, ворог обстрілює місто ракетами С-300, які долітають за 35-40 секунд.

"За минулий рік ми зробили відновлення 200 будинків у Харкові. Зараз ми працюємо над 50 будинками, але дуже багато було зруйновано. Було зруйновано більш ніж 6000 будинків (я маю на увазі і приватні будинки, і багатоповерхівки, і адміністративні будівлі). Також були зруйновані школи, дитячі садочки, лікарні. Це все дуже важкий процес, на все не вистачає коштів. Ми залучити усі можливості бюджету. Крім цього задіяли міжнародні фінансові установи. Це кропітка робота, але вона націлена на результат", - сказав він.

Терехов розповів, що бюджет міста наповнений на 78% від того, як було до повномасштабного вторгнення російських окупантів.

"Що стосується відновлення індустрії. Хочу сказати, що зараз є можливості міського бюджету. Зараз ми не здіймаємо земельну плату за розташування цих індустрій. Ми здійснюємо всебічну підтримку. І це не тільки тих підприємств, які працюють у відновленні автотранспорту, а й інших індустріальних підприємств, які працюють на території міста Харкова", - додав мер.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, росія збирається випустити зовнішні боргові зобов’язання для фінансування затяжної війни проти України. При цьому якщо іноземні інвестори вирішать купувати ці папери, то вони стануть співучасниками російського вторгнення.

Головне