Скільки коштів партнери виділили на відновлення енергетики України за два роки: Блінкен назвав суму

Скільки коштів партнери виділили на відновлення енергетики України за два роки: Блінкен назвав суму

Партнери України, зокрема країни "Великої сімки", надали Києву понад 4 мільярди доларів допомоги для відновлення знищеної росіянами енергетики протягом двох років. Відповідну цифру оприлюднив державний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен за підсумками засідання країн-членів G7 щодо стану української енергетики.

"Ми разом, країни G7 та інші партнери, впродовж останніх двох років працювали над мобілізацією ресурсів для України, для її народу, щоби забезпечити їм необхідні енергоносії, і щоби країна могла постачати електрику людям", - заявив очільник американського зовнішньополітичного відомства.

У цьому контексті він наголосив - йдеться про суму у понад 4 мільярди євро. 

Водночас американський дипломат додав, що партнери України не збираються зупинятися на досягнутому. Так, напередодні про допомогу енергосектору України оголосили Німеччина, Нідерланди та інші. 

"Ми знаємо, що майбутня зима буде складною, тому наші країни щодня працюють разом, щоби надати Україні те, що їй потрібно, аби пережити зиму", - заявив Ентоні Блінкен.

Він також зазначив, що партнери продовжують перемовини щодо подальної допомоги, яка дозволить відновити знищену росіянами енергоінфраструктуру України.

Як повідомляли "Ми-Україна", Данія вирішила надати Україні 16 мільйонів євро (130 мільйонів данських крон) на відновлення енергетичної системи, яка зазнала суттєвих ушкоджень внаслідок російських атак.

Головне