Сховатися не вдасться: Малюк пообіцяв "сюрпризи" для ворога у 2024 році

Сховатися не вдасться: Малюк пообіцяв

Голова СБУ Василь Малюк анонсував, що на російського диктатора Володимира Путіна в прийдешньому році очкують "сюрпризи". Не вдаючись у конкретику, в інтерв'ю Politico він зазначив, що війну у 2024 буде перенесено якомога ближче до Кремля.

"Ми не можемо розкривати наші плани. Вони мають залишатися шоком для ворога. Готуємо сюрпризи". Окупанти мають зрозуміти, що сховатися не вдасться. Ми знайдемо ворога всюди", - заявив очільник СБУ.

Малюк додав, що у пріоритеті України - військові кораблі ворога, військові бази, логістичні коридори постачань зброї. Одним з ключових напрямків роботи СБУ стане поки що окупований росіянами український Крим та Чорне море. Голова відомства нагадав, що зокрема завдяки морським дронам Sea Baby українській стороні вдається успішно витісняти ворожий Чорноморський флот з півострова. 

Він також підкреслив, що на відміну від росіян, Україна завжди ретельно обдумує свої цілі перед тим, як завдати по ній ураження. 

"Під час планування та підготовки спецоперації СБУ ретельно обирає цілі. Ми працюємо на військових об'єктах або тих, які противник використовує для виконання своїх військових завдань. Ми діємо повністю за нормами міжнародного права", - пояснив Малюк.

Як відомо, СБУ переважно здійснює свої операції на українській землі – на Донеччині та Луганщині, у Криму та на Чорному морі.

"Встромляємо ворогу голкою прямо в серце. Кожна наша спецоперація має певну мету і дає свій результат. Все це в комплексі ускладнює можливості росії для ведення війни і наближає нашу перемогу", — підсумував очільник СБУ. 

Нагадаємо, в ОК "Південь" днями повідомляли, що росіяни нині не можуть вільно пересуватись акваторією Чорного моря, зокрема і у північно-західній частині. Окупанти обтирають перебувати поближче до Новоросійської бухти, тому далеко від неї не відходять. Більшість корабельного складу перебуває у пунктах базування.

Як писав "Ми-Україна" раніше, лише за останній місяць контррозвідники СБУ знищили близько сотні ворожих цілей, серед яких: гаубиці, РЕБ та танки.

 

Головне