Сховані MacBook на 3 млн грн виявили на кордоні з Польщею

Сховані MacBook на 3 млн грн виявили на кордоні з Польщею

Прикордонники знайшли 61 ноутбук Apple MacBook Air, прихований у ніші для речей у місці відпочинку водіїв рейсового автобуса, що прямував з Польщі до Києва. Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

Зазначають, що про виявлення значної партії незадекларованої техніки Apple на пункті пропуску "Краківець" на кордоні з Польщею.

За попередніми оцінками, вартість виявленої техніки сягає близько трьох мільйонів гривень.

Водій автобуса стверджував, що виконував лише роль кур'єра, перевозячи "передачу" з Дюссельдорфа до Києва. Однак, оскільки товар не був задекларований належним чином, його вилучили прикордонники.

Цей випадок підкреслює постійні зусилля Державної прикордонної служби України щодо виявлення та запобігання незаконному переміщенню товарів через кордон. Він також нагадує про важливість дотримання митних правил при перевезенні цінних товарів через державний кордон.

Наразі проводиться подальше розслідування обставин цієї спроби незаконного ввезення техніки в Україну. Ймовірно, будуть вжиті відповідні правові заходи щодо осіб, причетних до цієї спроби контрабанди.

Як писали "Ми-Україна" раніше, генеральний штаб ЗСУ повідомив про інтенсивні бойові дії на російсько-українському фронті за минулу добу, 20 вересня. Зафіксовано 217 бойових зіткнень по всій лінії фронту.

Головне