Скасування “застарілої політики”: британці з акне та астмою зможуть служити в армії

Скасування “застарілої політики”: британці з акне та астмою зможуть служити в армії

Міністр оборони Великої Британії Джон Хілі оголосив про зміни у політиці найму до Збройних сил, які скасовують заборону на вступ для людей з астмою та важкою формою акне.

Про це повідомляє BBC.

"Ми хочемо скасувати застарілу політику, яка блокує талановитих людей від вступу в армію", - сказав Хілі під час виступу на щорічній конференції Лейбористської партії в Ліверпулі. 

Нововведення також торкнуться вимог до фізичного здоров'я новобранців. Раніше кандидати з акне або ті, хто потребує лікування астми, вважалися непридатними для служби. Проте нова політика передбачає більш гнучкий підхід до оцінки стану здоров'я, дозволяючи більшій кількості людей пройти медичний огляд.

Крім того Хілі оголосив і про нову ініціативу, спрямовану на залучення геймерів до лав британської армії. У своїй промові він заявив, що навички, які розвивають гравці відеоігор, зокрема таких як Call of Duty, можуть бути корисними для кіберзахисту та управління безпілотниками.

“Якщо ти найкращий гравець, ти потрібен своїй країні”, - підкреслив Хілі. 

За словами міністра, британські війська стикаються з дефіцитом пілотів безпілотників, і саме геймери можуть допомогти заповнити ці прогалини, оскільки їхні навички керування віртуальними транспортними засобами та бойовими операціями можуть стати основою для реальних завдань у кіберпросторі.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, сили оборони України автоматично виявляють 12 000 одиниць ворожої техніки щотижня завдяки штучному інтелекту Avengers.

Головне