Скасування переходу на "літній" і "зимовий" час: комітет рекомендував Верховній Раді ухвалити відповідний закон

Скасування переходу на

Комітет з питань економічного розвитку рекомендував Верховній Раді ухвалити в другому читанні, законопроєкт № 4201 про обчислення часу в Україні, який скасовує переведення годинників на літній і зимовий час. Про це повідомляє пресслужба апарату Верховної Ради.

Законопроєкт пропонує впровадити єдиний стандарт часу для всієї України, базуючись на розташуванні столиці. Згідно з документом, "київський час" визначатиметься як час другого годинного поясу в системі координованого часу України.

Це означає, що країна перейде на постійний час UTC+2 за міжнародною шкалою. Такий підхід прив'язує часовий стандарт України до географічного положення Києва.

Прийняття цього закону призведе до встановлення фіксованого часового режиму без сезонних змін. Це уніфікує часовий стандарт на всій території країни, синхронізуючи його з міжнародною системою координованого часу.

За цей законопроєкт парламент у першому читанні проголосував ще в березні 2021 року, але далі Рада його не підтримала.

Нагадаємо, сьогодні відбулася інавгурація Гітанаса Науседи на посаду президента Литви на другий термін. Про це він повідомив на своїй сторінці в соцмережі X (Twitter).

Як писали "Ми-Україна" раніше, польський парламент ухвалив історичне рішення, переважною більшістю голосів (414) депутати Сейму підтримали резолюцію, яка визнає депортацію кримських татар 1944 року актом геноциду. Документ має назву "Про вшанування пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу". Про це повідомила народна депутатка України Ірина Геращенко.

Головне