Скандал на Євробаченні: представника Нідерландів відсторонили від репетиції, розпочалося розслідування, - The Telegraph

Скандал на Євробаченні: представника Нідерландів відсторонили від репетиції, розпочалося розслідування, - The Telegraph

Представника Нідерландів на "Євробаченні 2024" Йоста Кляйна відсторонили від участі в генеральній репетиції. Про це повідомляє видання The Telegraph.

Все через різку поведінку Йоста Кляйна під час пресконференції. Зокрема, коли в представниці Ізраїлю запитали, чи розуміє вона, що її участь у конкурсі "становить ризик і небезпеку для інших учасників" (йдеться про ситуацію в секторі Гази).

Модератор конференції заявив, що вона може не відповідати на це питання. При цьому Кляйн сказав: "Чому б і ні?". Після чого, схрестивши руки та заплющивши очі, слухав відповідь.

У заяві Європейської спілки радіомовлення і телебачення (EBU) вказано, що артист "не буде репетирувати до подальшого повідомлення": "Зараз ми розслідуємо інцидент".

Напередодні інциденту Кляйн брав участь у параді прапорів. Він відбувся перед репетицією. Співак навіть виходив на сцену у костюмі, однак прорепетирувати свій номер йому так і не вдалося.

Також, співак після початку повномасштабного російського вторгнення давав концерти у Санкт-Петербурзі. Артист також співпрацював з відомими росіянами та випустив трек, де оспівує "любов до росії".

Нагадаємо, другий півфінал Євробачення 2024 завершився в Мальме, визначивши десять учасників, які пройшли до фінального етапу пісенного конкурсу. У змаганні змагалися 16 країн, але лише десять з них зуміли здобути право на виступ у фіналі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що треба знати про Євробачення-2024: відео учасників, етапи, голосування та фінал

Фінал Євробачення-2024 відбудеться в Мальме 11 травня о 22:00. На сцені з'являться представники 26 країн, включаючи Україну.

Як писали "Ми-Україна" раніше, з першого півфіналу до фіналу також пройшло 10 учасників: Україна, Сербія, Португалія, Словенія, Литва, Фінляндія, Кіпр, Хорватія, Ірландія та Люксембург.

Головне