Ситуація зі світлом покращиться: у Харків привезуть газотурбінні електростанції

Ситуація зі світлом покращиться: у Харків привезуть газотурбінні електростанції

До Харкова у найближчому майбутньому доставлять газотурбінні електростанції. Їх встановлення в обласному центрі покращить нинішню ситуацію з нестачею потужності, розповів голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

У Харкові з офіційним візитом перебувають посли з Франції, Естонії, Швеції та Данії, а також співробітники ООН. Разом з віцепрем’єр-міністром з відновлення України та главою профільного комітету ВР з регіонального розвитку Оленою Шуляк вони мали змогу на власні очі побачити наслідки ударів російської армії по цивільній та енергетичній інфраструктурі міста. Серед інших піднімались питання підготовки Харкова до наступного осінньо-зимового періоду та покращення ситуації зараз.

"Подякував делегатам за допомогу в забезпечні області альтернативними джерелами енергії та анонсову підтримку вигляді децентралізованих систем та у відбудові", - зазначив Синєгубов. 

Він підкреслив, що не менш важливим є те, що країни Європи продовжують неухильно підтримувати Україну у її протистоянні навалі агресора, а також "недопущення жодних "санітарних зон".

Нагадаємо, міський голова Ігор Терехов раніше заявляв, що якщо американські законодавці не дійдуть згоди щодо законопроєкту про допомогу Києву російська армія продовжить нищити Харків, як колись сирійське Алеппо, завдаючи ударів по енергетичній та цивільній інфраструктурі обласного центру. Водночас він зазначив, що передумов для евакуації людей з міста немає.

Як писав "Ми-Україна" раніше, 21 квітня нижня палату Конгресу США проголосувала за законопроєкт про допомогу Україні на майже 61 мільярд доларів. Документ передбачає виділення 60,84 млрд доларів Україні, у тому числі 23 млрд на поповнення арсеналів США, які можуть бути використані для військової допомоги Україні. Дані проєкт закону розглядатиме Сенат, голосування у верхній палаті Конгресу заплановане на вівторок, 23 квітня.  

 

 

 

 

Головне