Ситуація в енергосистемі України на 4 вересня: обмеження споживання електроенергії тривають

Ситуація в енергосистемі України на 4 вересня: обмеження споживання електроенергії тривають

В Україні протягом 4 вересня продовжуються обмеження споживачів електроенергії через масштабні пошкодження енергетичної інфраструктури внаслідок ворожих атак. Графіки відключень діють з 00:00 до 24:00. Підприємства критичної інфраструктури не підлягають відключенням.

Про це повідомляє Міністерство енергети України. 

В Україні застосовуються обмеження споживання електроенергії через серйозні пошкодження енергетичної інфраструктури, завдані масованими атаками з боку ворога. Остання з таких атак відбулась 26 серпня і є однією з найбільших за останній час. Вороги продовжують обстріли об'єктів енергетики, ускладнюючи ситуацію.

Енергетики працюють над ліквідацією наслідків атаки та ведуть масштабну ремонтну кампанію для стабілізації енергосистеми і підготовки до осінньо-зимового сезону. Графіки погодинних відключень будуть діяти з 00:00 до 24:00. Зміни в енергопостачанні слід перевіряти на офіційних ресурсах обленерго.

Важливо відзначити, що відключення не торкнуться підприємств критичної інфраструктури та компаній, які імплементують понад 80% електроенергії для своїх потреб. 

“Закликаємо всіх раціонально використовувати електроенергію. Завдяки ощадливому споживанню знижується навантаження на енергосистему”, - йдеться у повідомленні. 

Наслідки обстрілів: Минулої доби були атаковані енергетичні об'єкти у Дніпропетровській, Донецькій, Львівській, Миколаївській, Сумській та Харківській областях.

Стан мереж: У Харківській області через низову пожежу біля повітряної лінії знеструмлювались підстанція та побутові споживачі. Живлення вже відновлено.

Знеструмлення споживачів: Енергетики відновили живлення для 23 775 споживачів, які були знеструмлені через бойові дії та технічні порушення. Наразі без електропостачання залишаються 540 населених пунктів.

Як писали “Ми-Україна” раніше, Міжнародне агентство з атомної енергії надасть Україні технічну допомогу для завершення будівництва нових блоків на Хмельницькій атомній електростанції.

Головне