Ситуація в енергосистемі на 10 вересня: відключення електроенергії не очікуються

Ситуація в енергосистемі на 10 вересня: відключення електроенергії не очікуються

Планових відключень електроенергії 10 вересня в Україні не передбачається. Енергетики відновили електропостачання для понад 101 тисячі споживачів, які залишилися без світла через бойові дії та технологічні порушення.

Про це повідомляє Міністерство енергетики України. 

Українців закликають продовжувати економно використовувати електроенергію, особливо в пікові години з 17:00 до 22:00. Ситуація в енергосистемі залишається стабільною, хоча значні пошкодження, завдані масованими атаками 26 серпня та щоденними обстрілами, продовжують ускладнювати роботу енергосистемі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які умови субсидій на комунальні послуги в опалювальний сезон: строки, вимоги та розмір

Минулої доби російські війська здійснили обстріли об'єктів енергетичної інфраструктури в кількох областях: Дніпропетровській, Донецькій, Миколаївській, Полтавській, Сумській, Харківській, Херсонській та Чернігівській. Зокрема, у Дніпропетровській області двічі було знеструмлено підстанції та побутових споживачів, а також залізничну інфраструктуру, але живлення було оперативно відновлено.

Наразі без електропостачання залишаються 545 населених пунктів. Енергетики цілодобово працюють над відновленням стабільної роботи енергосистеми та підготовкою до осінньо-зимового періоду.

Як писали “Ми-Україна” раніше, Служба безпеки України викрила колишнього посадовця Куп’янської міської ради, який співпрацював  з окупантами.

Головне