Ситуація в енергетиці зараз одна з найскладніших, - Шмигаль

Ситуація в енергетиці зараз одна з найскладніших, - Шмигаль

На фоні однієї з найскладніших ситуацій в енергетиці, ремонти мережі та генерації відбуваються цілодобово.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду. 

Фонд енергоефективності розпочав програму "ГрінДІМ", яка дозволяє ОСББ отримати значну компенсацію за встановлення сонячних електростанцій та теплових насосів для опалення.

НКРЕКП прийняло рішення спростити процедуру приєднання нових генеруючих установок до електричних мереж і звільнити їх від сплати ставки за приєднання.

Раніше “Укренерго” оголосило про недостатність електроенергії в Україні через серйозні пошкодження електростанцій. Це призвело до аварійних відключень. Уряд закликав мешканців використовувати електроенергію з обережністю, особливо у вечірні години.

Нагадаємо, виконуючий обов'язки генерального директора "Українських розподільних мереж" Артем Мартинюк вказав, що на відновлення енергетичних об'єктів та підготовку до зими потрібно понад 1 млрд доларів. 

Як повідомляли “Ми-Україна” раніше, Німеччина надає Україні грант у розмірі 45 мільйонів євро для відновлення енергетичної інфраструктури. Ці кошти підуть на придбання обладнання для енергоефективної модернізації, автоматизації та реконструкції підстанцій Укренерго.

Головне