Ситуація у Часовому Яру: окупанти змінили тактику бойових дій

Ситуація у Часовому Яру: окупанти змінили тактику бойових дій

Ситуація в районі міста Часів Яр на Донеччині залишається складною, оскільки армія рф не залишає спроб захопити цей населений пункт. Російські загарбники почали змінювати тактику.

Про це в ефірі телемарафону повідомив офіцер секції планування бригади "Рубіж" Дмитро Кожубенко.

"У лоб він уже не проводить масованих штурмів, він частіше намагається зайти із населених пунктів Іванівське та Богданівка. Але перейти канал у них не виходить, наші захисники мужньо відбивають усі їхні спроби. Противник не залишає спроб знищити, стерти з лиця землі цей населений пункт ФАБами та КАБами", - зазначив він.

Він додав, що фіксується дуже велика кількість застосування армійської авіації.

Також противник використовує у великій кількості FPV-дрони. А в районі Часового Яру рф використовує тактику малих штурмових груп.

"Це дає йому можливість приховати свої основні резерви перед штурмом для того, щоб ми не могли їх масовано уразити. І це дає їм можливість потайки підходити до наших позицій, використовуючи особливості місцевості або "зеленку", – сказав Кожубенко.

Офіцер секції планування бригади "Рубіж" додав, що на напрямку Часового Яру росіяни зосередили свої одні з найпідготовленіших підрозділів, це десантні війська. 

Нагадаємо, що на Харківщині тривають зіткнення у районах прикордонного поясу поблизу державного кордону з росією. Ситуація на фронті залишається напруженою, оскільки противник активно атакує позиції українських військ з метою просунутися глибше на територію України.

Як писав "Ми-Україна" раніше, президент Володимир Зеленський заслухав доповідь Головнокомандувача Збройних сил України Олександра Сирського щодо ситуації на фронті. 

Головне