Ситуація на кордоні з Польщею: у чергах чекають більш як 2000 вантажівок

Ситуація на кордоні з Польщею: у чергах чекають більш як 2000 вантажівок

Близько 2100 вантажівок чекають в'їзду в Україну на кордоні. Про це в ефірі марафону "Єдині новини" повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко.

Він зауважив, що поляки продовжують блокувати чотири напрямки - "Ягодин - Дорогуськ", "Краківець - Корчова", "Рава-Руська-Хребенне" і "Шегині-Медика", при тому саме через них йшли найбільші обсяги вантажоперевезень. На додачу, з 27 листопада останній пункт пропуску страйкарі стали блокувати цілодобово, а не лише в певні години у денний час доби, як було раніше.

"Станом на ранок сьогодні, за інформацією, яку ми маємо від польських колег, на всіх цих чотирьох пунктах пропуску у бік України у чергах перебуває десь 2100 вантажних транспортних засобів, найбільше – це навпроти пунктів пропуску "Шегині" і "Рава-Руська", - розповів Демченко.

Речник ДПСУ вказав, що певна кількість вантажівок перетинає кордон як на виїзд з Польщі, так і на в'їзд. Найбільш активно машини рухаються на пункті перетину "Краківець".

Нагадаємо, 4 грудня відбудеться зустріч міністрів транспорту країн ЄС, де обговорюватиметься серед інших і питання блокади польсько-українського кордону. Віцепрезидент Асоціації міжнародних автомобільних перевізників України Володимир Балін прогнозує, що в ході цього заходу Польща, Угорщина та Словаччина будуть відстоювати позицію, що треба повернути дозволи. Він також переконаний у тому, що вимоги польських перевізників будуються на маніпуляціях, оскільки українські перевізники не можуть працювати на європейському ринку без відповідної ліцензії, а відтак і не створюють конкуренції для польських колег.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Словаччина вирішила подовжити та розширити заборону на імпорт сільськогосподарської продукції з України

Головне